مرکز بینش های رفتاری ایران در رویداد «جایزه ملی سیاستگذاری» به عنوان اصلی ترین میدان رقابت بین اندیشکده ها در سال 1402-1403 شرکت نموده که تاکنون طبق نتایج، پروژۀ مداخله محور «استفاده از تلنگرهای متنپایه مبتنی بر اصول علوم رفتاری با هدف افزایش میزان واکسیناسیون کووید-19» در محور اجرایی-عملیاتی به مرحله ی نهایی راه یافته است. همچنین گزارش راهبردی «توصیههای برگرفته از علوم رفتاری با هدف افزایش پذیرش و تزریق واکسن کووید-19» نیز در محور راهبردی شایستۀ تقدیر دانسته شد.
جایزه ملی سیاستگذاری با هدف و دغدغهی کمک به اندیشکدهها جهت اثرگذاری در فضای سیاستگذاری کشور، اقدام به شناسایی برخی الگوهای موفقی که توانستهاند به تاثیرات مثبت در فضای سیاستگذاری و تصمیم گیری کشور دست بیابند، نموده و علاوه بر تقدیر مادی، آنها را به عنوان الگو به زیست بوم اندیشهورزی کشور معرفی میکند.
نخستین دوره جایزه ملی سیاستگذاری به صورت پایلوت و با عنوان «جایزه ملی اندیشهورزی و سیاستسازی» در سال ۱۳۹۸ برگزار شد. در این جایزه ۵۰ پروژه از ۱۶ اندیشکده کشور به رقابت پرداختند. پس از دو مرحله ارزیابی توسط هیئت علمی و داوران نهایی جایزه، ۵ پروژه برتر معرفی شد و از آنها تقدیر به عمل آمد. گزارش کامل جایزه ملی اندیشهورزی و سیاستسازی را میتوانید در اینجا ببینید.
دومین دوره جایزه ملی سیاستگذاری به صورت رسمی و با عنوان «نخستین جایزه ملی سیاستگذاری» در سال ۱۳۹۹ با همکاری ۵۲ اندیشکده کشور برگزار و طی آن 207 پروژه به رقابت پرداختند که 61 مورد برای ارائه انتخاب شدند. در نهایت ۱۶ پروژه که برترینهای هر پنل بودند، در حضور هیئت داوران نهایی جایزه ارائه شدند. پس از سه مرحله ارزیابییک پروژه به عنوان برترین پروژه نخستین جایزه ملی سیاستگذاری شناخته شد. گزارش کامل جایزه ملی سیاستگذاری را میتوانید در اینجا ببینید.
دورهی بعدی این جایزه با نام «دومین جایزه ملی سیاستگذاری» در سال 1402 با حضور تعداد زیادی از اندیشکدهها از جمله «مرکز بینشهای رفتاری ایران» برگزار شد. در این دوره 5 محور و سه مرحله تعریف شده بود: بینشی و اندیشهای؛ راهبردی و استراتژیک؛ عملیاتی و اجرایی؛ توسعه محصول؛ اندیشکدههای نوپا. مرکز در سه محور اجرایی، راهبردی و اندیشکده نوپا شرکت کرد.
در محور اجرایی و در پنل فرهنگ و جامعه، پروژۀ مداخله محور «استفاده از تلنگرهای متنپایه مبتنی بر اصول علوم رفتاری با هدف افزایش میزان واکسیناسیون کووید-19» پس از ارائه در دو مرحله و در رقابت به سایر اندیشکده ها به انتخاب هیئت داوران به مرحله ی نهایی راه یافت و قرار است مرحلهی پایانی در سال 1403 برگزار گردد. همچنین در محور راهبردی و در پنل همگرایی اجتماعی، گزارش راهبردیِ «توصیههای برگرفته از علوم رفتاری با هدف افزایش پذیرش و تزریق واکسن کووید-19» پس از ارائه در دو مرحله در حضور داوران، شایستۀ تقدیر دانسته شد. محور اندیشکده نوپا نیز صرفاً یک مرحله دارد و نتایج آن در روزهای آتی اعلام خواهد شد.